De koffie trends van dit seizoen op een rij
/
/
De koffie trends van dit seizoen op een rij

De koffie trends van dit seizoen op een rij

Nederland is een land van echte koffiedrinkers: ‘s ochtends bij het ontbijt, bij aankomst op de universiteit, nog even snel een koffie halen voordat je de trein in springt, en ‘s avonds heerlijk ontspannen met een lekkere bak koffie op de bank. Toch veranderen ook in de wereld van de koffiedrinkers de trends: gingen jouw ouders (waarschijnlijk) nog uit van een keramisch kopje filterkoffie, tegenwoordig is het een trend om koffie te drinken uit speciale koffieglazen, en zijn andere methoden van koffie zetten, zoals de cafetera en Cold Brew in opkomst. Een aantal koffietrends van dit seizoen op een rij.

Koffieglazen en de weg naar duurzaam drinken

Zoals gezegd, de tijd van de oude mok met de lollige tekst of het keramisch kopje-schoteltje lijkt voorbij. Dit seizoen lijken de dubbelwandige koffieglazen een trend te kunnen gaan worden. De dubbelwandige glazen hebben een aantal voordelen: ze worden niet warm aan de handen, zien er gaaf uit (zeker wanneer je koffie met melk drinkt, zoals uit speciale cappuccinoglazen) en zijn duurzaam. Dat past bij de algehele koffiebeleving dit seizoen: koffie wordt duurzamer geproduceerd, vervoerd en nu ook duurzamer gedronken. De tijd van de wegwerpbekertjes is voorbij. Daar hoort bij dat koffie nu wat luxer is geworden: de automaat op de zaak wordt vervangen door een luxe koffiehoek.

Havermelk in plaats van koemelk, koffie zonder koffiebonen?

In de vier grote steden is het inmiddels de gewoonste zaak van de wereld om koffie met havermelk in plaats van koemelk te bestellen, buiten de randstad wordt deze trend een stuk minder gevolgd. Toch zijn traditionele zuivelbedrijven druk bezig op de markt van melkvervangers: zij willen deze slag niet missen. Ook wordt steeds meer gesproken over coffee-less koffie. Surrogaatkoffie zou beter zijn voor het klimaat, en ook veel gezondheidsvoordelen hebben. Of koffie zonder koffiebonen ook in koffieland Nederland aan gaat slaan, is echter nog maar zeer de vraag.

Share this post

There are no comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.